Aangepaste computermuis van Tom

Dankzij het canvas programma Team Scheire vond Tom zijn weg naar Brixel voor een nijpend probleem: Zijn speciaal aangepaste muis zou beter geschikt zijn mits een aanpassing. Ze begon ook tekenen van sleet te vertonen, en had een dringende onderhoudsbeurt nodig

Het initiële design was nooit voorzien om met andere muizen te werken dan de meegeleverde. Deze muis is ondertussen al lang ter ziele gegaan, waardoor Tom genoodzaakt is om met een andere muis te werken die niet naar behoren in de constructie past.

De muis wordt niet goed vastgeklemd in het originele design.

Gezien we dit afgelopen weekend al gepland hadden om in de hackerspace aan projecten te werken, was dit een ideaal moment om voor de muis van Tom een nieuw ontwerp te maken.

We zijn begonnen met het maken van een 3D ontwerp waarbij de gaten uit het originele design werden overgenomen zodat we de houder aan het frame konden bevestigen.
Daarna hebben we nieuwe klemmen ontworpen die een betere curve hadden dan de originele, en waarin we ook nog een extra bevestigingsbout konden schroeven.
Deze klemmen konden in het nieuwe ontwerp vrij bewegen zodat bredere en smallere muizen ook vastgezet konden worden.

In de sleuven steken boutjes die de klemmen vast zetten.

Een muis in de nieuwe klemmen.

Na het ontwerp getekend te hebben was het tijd om dit te 3D printen en na 3 uur was de print klaar om getest te worden. Het was meteen duidelijk dat dit ontwerp een grote verbetering was ten opzichte van het originele.

Een ander probleem was dat de bekleding van het handvat waarmee de muis bewogen wordt begon te verslijten. We hebben de oude bekleding verwijderd en vervangen door griptape voor tennisrackets.

Handvat: voor

Handvat: na

Ook de muismat was behoorlijk versleten en aan vervanging toe. Hiervoor namen we een stuk EVA foam (een zachte vloertegel) en overtrokken deze met kleurrijke stretch katoen met olifantjes. Veel beter  dan de saaie blauwe stof die er eerst op zat 😉

Zachte vloertegel met uitsparing

Muismat: voor

Muismat: na

En dan was het tijd om alles in elkaar te zetten en Tom te laten weten dat de vernieuwde muis kon opgehaald worden.
Zijn geluk kende geen grenzen bij het zien van de aanpassingen die we hadden gedaan.
Nu kan hij weer zonder zorgen met de computer aan de slag!

Voor de aanpassing

Na de aanpassing

We zijn blij dat we Tom hebben kunnen verderhelpen.

Bronnen:

Design files 3D print